Een eerste tochtje

Onze eerste wandeling op weg naar de 100 KM. We gingen op wandel met het Groot Wandelboek Vlaanderen en deden tocht 22 die vertrekt in Schoten aan Vordenstein en door het Peerdsbos langs het park en zwembad van Brasschaat loopt.

Een leuke, niet echt moeilijke wandeling. Al bleek er afgelopen zondag toch wat hinder dankzij enkele hagelbuitjes. Voor de rest was het droog en de hagel werd eigenlijk niet vergezeld van veel regen, een geluk. 

Toch 2 opmerkingen bij de wandeling:

  1. doe de tocht in omgekeerde richting!
    Waarom? Omdat je anders na een kilometer of 4 aan de Melkerij in Brasschaat komt. Doe je de tocht in de andere richting is het een mooie beloning om hier even halt te houden voor een drankje of versnapering. Wij hebben ons niet laten doen door het feit dat we de wandeling gevolgd hebben zoals in het boek en hebben onze beloning al na de eerste kilometers genomen.
  2.  zorg dat je op tijd vertrekt.
    Waarom? De parking van Vordenstein en het domein sluiten, zeker in de winterperiode, redelijk vroeg (17u). Wij vertrokken pas in de namiddag en kwamen net voor 17u terug aan. Het laatste toertje door Vordenstein hebben we dan ook niet meer gedaan. Dit is trouwens ook  waarom we onze beloning onderweg hebben genuttigd en niet nadien in de mooie Orangerie van het domein, er zou geen tijd over gebleven zijn om nog iets te drinken. Gezien de Orangerie op vrijwilligers draait, is deze ook niet altijd open.

Voor de niet geoefende wandelaars zoals ik is dit een eenvoudige wandeling. 2 bruggen, verder alles vlak. Meestal door de bossen, even over de weg en kort door een woonwijk. Deze wandeling is zeker de moeite waard. Verder zijn we door 3 mooie domeinen gelopen die voor mij vlak in de buur liggen, Vordenstein, in elk seizoen de moeite waard, met mooie tuinen. Hier hebben we in het verleden al meermaals de natuur komen opsnuiven. Het Peerdsbos, van Vordenstein gescheiden door de E19, geeft de mogelijkheid om de bomen en natuur te bewonderen en loopt mooi over in het Park van Brasschaat.

Advertenties

Een gedachte over “Een eerste tochtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s