Oeps, de weg kwijt

Op onze 2de wandeling de weg al kwijt, goed bezig! Gelukkig zijn we levend en wel terug bij ons vertrekpunt geraakt, dankzij de vele wegwijzers die de Kalmthoutse Heide rijk is.

De Kalmthoutse Heide, daar gingen we heen, met opnieuw hetzelfde wandelboek (Groot Wandelboek Vlaanderen) in de hand. Deze keer kozen we tocht 19, door de Kalmthoutse Heide, via een combinatie van de bestaande, aangeduide, wandelpaden zouden we zo’n 9,7 km afleggen. Maar ergens halverwege waren we de weg kwijt, van de blauwe schapenroute moesten we via de zwarte voetstappen overgaan naar de rode route. Maar een groene hagedis kwam roet in het eten gooien, rood hebben we pas later teruggevonden, al leek het meer op oranje. Enkele kilometers te veel gewandeld en op het einde nog een spurtje met de zoon naar het toilet, maar we hebben het overleefd.

Het was een mooie wandeling in de altijd mooie heide. Het mooie winterzonnetje zorgde er voor dat we nooit echt alleen waren, hadden we echt verdwaald geweest, konden we altijd nog een hulpkreet kunnen slaken. De heide is in elk seizoen mooi, dus hier komen we zeker nog eens terug. Al was het maar om de €2 dure (?) kaart met wandelroutes die we nadien kochten te gebruiken. Zo zullen we volgende keer zeker niet verdwalen.

Een mooie wandeling dus, maar iets vermoeiender omdat je vaak door duinzand loopt. Verwacht ook geen terrasje halverwege, de beloning moet je op het einde nuttigen of meebrengen.

Maar, na deze wandeling mogen we fier zijn ! Terwijl ik op een doordeweekse werkdag nog niet aan 5.000 stappen kom, leverde deze zondagse uitstap er 20.000 op ! Een aantal dat ik ongetwijfeld al lang niet meer gehaald heb, maar dat we de komende weken en maanden hopelijk nog vaak overtreffen. Goed bezig!

Met deze uitstap kwam wel de vraag naar boven of ik de juiste schoenen voor de job heb. Op dit moment wandel ik met minstens 10 jaar oude , goede, wandelschoenen. De bedoeling was om deze in de komende weken te vernieuwen. Maar zou ik niet beter kiezen voor sportschoenen? Binnenkort zullen we de voor- en nadelen eens bekijken.

Volgende keer nemen we geen wandeling uit het boek, maar gaan we de Hobokense polder ontdekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s