Een goed excuus en verkeerde schoenen

De negatieve temperaturen van voorgaande week heb ik als goed excuus gebruikt om binnen te blijven en de geplande uitstap uit te stellen. Ook de andere activiteiten werden met hetzelfde excuus van de planning gehaald. Eigenlijk slechte excuses, aangezien warme kledij een eenvoudige oplossing is. Maar gezien de goede start van vorige weken, mochten we ook eens een keertje luieren.

Maar aangezien de temperaturen het weekend van 3 en 4 maart weer beter werden en dit, zeker op zaterdag, samenging met een mooie winterzon konden we niet anders dan toch een uitstap in te plannen. Blijkbaar waren we wel iets te enthousiast vertrokken, want we vergaten de juiste schoenen aan te doen. Een boswandeling, door de modder en de smeltende sneeuw, op je zondagse schoenen, niet echt aan te raden. Het zorgde voor een extra sportieve activiteit, het langdurige poetsen van de schoenen.

De uitstap zelf: De Hobokense polder, een mooi stukje natuur gekneld tussen de industrie van Hoboken, de Schelde en een treinspoor/grotere baan. Door de aanwezigheid van het treinspoor en het station Hoboken-Polderdorp kan je er ook met de trein heen, al moet ik toegeven dat we gebruik gemaakt hebben van de auto.

Een mooi domein met een aantal aangeduide wandelingen. Aan de ingang kan je een plannetje meenemen. Vergeet ook niet hier en daar van het pad af te dwalen in het bos of op een van de uitkijkposten. Die uitkijkposten laten toe om het water en dan vooral de vogels die je daar vindt te bekijken. Het moet gezegd dat er gezien de winterse temperaturen niet zo heel veel vogels waren, maar toch de moeite waard. Ook zijn er bepaalde plaatsen waar je tussen de grazers kunt wandelen. Deze hebben we echter niet gezien, hun uitwerpselen wel, dus ze moeten er toch ergens geweest zijn. Met meer tijd hadden we ongetwijfeld langer in deze zones gewandeld.

We hebben de AS-Adventure wandeling van zo’n 7,5 km gedaan. Zeker de moeite, maar zoals eerder geschreven, hadden we de verkeerde schoenen aan, daardoor was het iets moeilijker: starten in de modder, later over een oude kasseiweg. We hadden gepland om de wandeling te laten volgen door de 3,5 km rode wandeling, maar dit hebben we maar zo gelaten. In de lente of zomer komen we hier zeker nog eens terug, dan doen we de beide wandelingen.

Niet de afstand die we wensten, maar toch ver over de 10.000 stappen. Ook op zondag werden deze goed gehaald aangezien we na een leuk ontbijt onder de toren van de kathedraal Antwerpen nog bezocht hebben. Bedoeling was om wat te shoppen, u weet wel, koopzondag. Maar we hadden er niet bij stilgestaan dat koopzondag eigenlijk koopzondag NAMIDDAG is. Er was dus amper een open winkel te bespeuren. We hebben dan op goed geluk enkele straten in- en uitgewandeld. Uiteindelijk was dit een leuke stadswandeling langs enkele bekende en minder bekende Antwerpse straten.

Nog enkele sfeerbeelden:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s