Verkeerd lopen en regen, maar lekkere chocolademelk

Afgelopen weekend werd er niet gewandeld, alle excuses zijn natuurlijk goed, maar nu was er geen plaats in de planning. Alhoewel, voor een workshop die op zondag gepland was, gingen we met de bus naar Antwerpen en daar hebben we ook wel wat te voet gedaan. Maar toch, zeker niet voldoende.

Vorige week gingen we echter wel op wandel en dat had ik nog niet met jullie gedeeld. We gingen op verkenning in de regio waar de Dodentocht plaatsheeft. Onze wandeling vertrok namelijk in Bornem. We haalden ons Groot Wandelboek Vlaanderen opnieuw boven en kozen een tocht die liep via verschillende aangeduide paden. Tocht nummer 33 liep via Bornem door het Scheldenland, een gebied vol met beken en slootjes en aangezien we er een toch wel regenachtige dag hadden uitgekozen ook vol met plassen. Een mooie start en een tocht door de bosrijke omgeving. We kozen voor de verkorte versie.

Ergens liep het echter volledig fout, normaal moesten we via een overzet de Schelde kruisen, maar daar zijn we nooit geraakt. Maar ja, als je wandelroute 36 volgt en aan het volgende paaltje maak je er plots 38 van, dan is het normaal dat het misloopt. We wandelden terug naar daar waar het ergens misliep, maar konden het juiste pad niet meer vinden. Of we waren toch al langer verkeerd aan het wandelen, of het nummerbordje was zelf weggewandeld. We probeerden nog om via een omweg naar de juiste weg terug te keren, maar daar de vermoeidheid toesloeg zijn we via de GPS maar teruggekeerd naar daar waar de auto stond. Het slechte weer heeft deze beslissing natuurlijk mee bepaalt. Uiteindelijk toch ongeveer een 12-tal kilometer, maar het hadden er 16,4 moeten zijn.

Hier komen we alleszins nog eens. Al is het maar omdat de Dodentocht in Bornem start. Maar ook om bij beter weer de tocht met overzet opnieuw te maken.

Hebben we bijgeleerd na deze tocht:

Chocolademelk

  1. Voorzie een regenjasje. We hadden onze winterse jas aan, maar wanneer het beter weer is, toch altijd een regenjas, poncho, … meenemen
  2. Wandelen op sportschoenen is zeer comfortabel. Wandelen met waterdoorlatende sportschoenen op een modderige weg iets minder.
  3. Als je de wandelknooppunten volgt, best een app met de juiste info installeren want ondanks de over het algemeen goed verzorgde pijltjes en palen kan je er toch eentje missen.
  4. In Bornem is een leuke koffiebar waar je jezelf nadien kan opwarmen aan overheerlijke veel te zoete, fantastisch uitziende, superlekkere chocolademelk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s