Lang geleden, maar niet stilgezeten

De laatste weken, meer dan een maand,  heb ik deze site niet echt up-to-date gehouden, maar dat wilt niet zeggen dat er niet gewandeld werd. In tegendeel, bijna elke dag (lees: toch minstens 2 dagen in de week), heb ik iets van beweging gedaan. Tot 2x per week zwemmen, af en toe met mijn vrouw een toertje meelopen (30 minuten) en de nodige wandelingen. Daarnaast werd mijn fiets ook nog eens gebruikt.

Nieuwe schoenen !

Ik heb nieuwe schoenen gekocht. Aangezien ik niet goed kon kiezen tussen wandelen met sportschoenen / loopschoenen of met de klassieke bergschoenen (of aanverwanten) koos ik voor schoenen in het rek bij Nordic Walking. Perfect passende, mooie, waterdichte herenschoenen. Helaas, een korte wandeling door de plantentuin in Meise, amper een kilometer of 3, en ik had door dat ze toch niet zo geschikt waren voor mij: mijn voeten stonden precies in een plas water en ik had een blein.

Toch wou ik ze nog een kans geven en tijdens een andere wandeling, deze keer met goede wandelsokken, trok ik ze opnieuw aan. Maar nee, na 10 kilometer ben ik van schoenen gewisseld. Een serieuze blein onderaan de rechtervoet lijkt het signaal om toch maar op zoek te gaan naar alternatieve schoenen.

Welke wandelingen?

Zoals hierboven reeds vermeld, heb ik er een korte wandeling in de plantentuin van Meise opzitten. Spijtig genoeg was het reeds te laat toen we daar aankwamen en moesten we te snel naar huis terugkeren. Hier komen we zeker nog eens, maar dan beter voorbereid.

Ook hebben we een wandeling gedaan, met de kinderen, van Merksem naar Antwerpen. Via Kinepolis, het havenhuis en langs het Red Star Line museum richting MAS. Om dan terug te keren naar Merksem via Park Spoor Noord en de nieuwe fietsbrug aan de Ijzerlaan. Mooi!

Zonder de kinderen hebben we er een wandeling van bijna 30 kilometer opzitten. Van Merksem naar Schilde en terug.

Daarnaast ook verschillende kleine avondwandelingen om de benen in beweging te houden en enkele toertjes rond Merksem. Waarbij we een toer of 2, 3 zonder de kinderen wandelen en dan tijdens de laatste toer ook de kinderen meenemen (meesleuren, hebben niet altijd zoveel zin om mee te gaan).

Vanuit het principe dat je wandelingen leuk moet houden, hebben we ook een wandeling gedaan in Rotterdam (meer dan 20.000 stappen). Dus een kleine city trip terwijl mijn vrouw ondertussen aan het afzien was op de marathon (fier !!!). Ze heeft ook een loop meegedaan in Alden Biesen, daar hebben we dan ook een korte wandeling gedaan. En volgens mij telt ook het bezoek aan Bobbejaanland mee, daar zat ik toch ook over de 20.000 stappen (of zou het door de trillingen van de attracties komen

Dus, al bij al wel aan het bewegen. De meeste dagen zelfs 10.000 stappen of veel meer, maar er zijn er ook waar we maar aan pakweg de helft komen. Ook wel wat wandelingen gedaan, maar nog niet boven de 30 kilometer. Er is dan ook nog wel wat werk aan de winkel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s